Aktuella vädervarningar i Jämtlands länJust nu är det flera varningsmeddelanden i länet. Läs mer om dem på SMHI:s webbplats.

15 maj 2024 klocka 11.00 - 13.30

Gårdsträff Norderåsen – betesmarker och vallar

Foto: FåriTaget

Välkommen till gårdsträff i Norderåsen! Kom och träffa andra bönder inför betessäsongen och utbyt erfarenheter om betesskötsel och djurens behov.

Vi samlas på gårdsplanen för att få en orientering om gården FåriTaget, en av Jämtlands läns största fårgårdar. Sedan ger vi oss ut och ser hur gårdens betesmarker, naturbetesmarker och vallar, ser ut efter vintern. Vi funderar tillsammans över lämplig betesplanering, utifrån markernas beskaffenhet och djurens behov. Var bör djuren släppas först och var är det lämpligt/olämpligt att tillskottsutfodra? Per-Olof Eriksson berättar om betesmarker med höga naturvärden och hur man kan tänka om skötseln av dessa. Hanna Appelros och Agneta Andersson deltar också med perspektiv kring vallodling och djuren.

Vi bjuder på en lättare fika så kom ihåg att anmäla eventuella allergier när du anmäler dig.

Aktiviteten sker i samverkan med Jämtlands läns fåravelsförening. Träffen bekostas med EU-medel för kompetensutveckling.

För vem?

Träffen riktar sig till dig som lantbrukare.

Anmälan

Du anmäler dig genom att skicka e-post till Hanna Appelros, hanna.appelros@lansstyrelsen.se alternativt 070–395 33 49 (sms). Ange ditt namn, personnummer, mobilnummer och eventuella allergier.

Senast måndag 13 maj behöver vi ha din anmälan.

Har du frågor?

Har du frågor går det bra att ringa Per-Olof Eriksson, 010-225 36 74. Lämna meddelande så ringer vi upp.

EU logotyp
Var:
FåriTaget, Norderåsen
Kostnad:
Träffen är kostnadsfri då den bekostas av EU-medel för kompetensutveckling.
Sista anmälningsdag:
13 maj 2024

Kontakt

Dela sidan:

Landshövding

Marita Ljung

Besöksadress

Residensgränd 7

Postadress

831 86 Östersund

Organisationsnummer

202100-2452

Följ oss